Hlavní obsah

Počet obětí leteckého neštěstí v Indii stoupl na 17

Novinky, ven, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kerale
Aktualizováno

Boeing 737společnosti Air India sjel v pátek odpoledne středoevropského času při přistávání na letišti v Kozhikode (Kalikutu) v jihoindickém státě Kérala z přistávací dráhy a rozlomil se. Na palubě Boeingu 737 bylo 191 lidí včetně šesti členů posádky. Stroj letěl z Dubaje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Havárie letadla v IndiiVideo: AP

 
Článek

Nehoda při přistání si vyžádala nejméně 17 obětí a přes 100 zraněných. Nejméně 15 zraněných je v kritickém stavu. O nové bilanci informovala agentura Reuters s odvoláním na místní úřady.

Na palubě Boeingu 737-800 bylo 191 osob - 174 dospělých cestujících, deset dětí a sedm členů posádky. Letadlo bylo v provozu dva roky..

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Převoz zraněného do nemocnice po havárii letadla na letišti v Kozhikode v indickém státě Kerala.

Na místě zasahovali záchranáři a hasiči, kteří letoun preventivně skrápěli. Podle jednoho ze svědků bylo zdemolováno prvních pět řad letadla.

Kvůli silnému dešti bylo přistání stroje v Kalikutu o 30 minut odloženo. „Letadlo sjelo na konec přistávací dráhy, spadlo ze svahu a rozlomilo se,” uvedl místní úřad pro civilní letectví. Boeing přistával v hustém dešti.

Právě špatné počasí je považováno podle prvních předpokladů za příčinu nehody.  V Indii v tuto chvíli vrcholí období dešťů.

Letiště v Kalikutu je považované za velmi nebezpečné. Přistávací dráha je na kopci a po obou stranách ji lemují hluboké rokle; přistávání je tu náročné i za příhodných podmínek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Havárie letadla v IndiiVideo: AP

Soustrast už vyjádřil i indický ministr obrany Rajnath Singh. „Jsem hluboce zasažen ztrátou lidských životů, které si nehoda vyžádala. Mé myšlenky jsou s truchlícími rodinami. Modlím se za brzké uzdravení zraněných,” napsal ministr na svůj twitter.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám