Hlavní obsah

Dav v Indii ušlapal v panice 102 poutníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při panice, která v pátek vznikla v davu poutníků v jihoindickém státě Kérala, bylo ušlapáno 102 lidí. Dalších více než 40 lidí utrpělo zranění. Informace o průběhu neštěstí se liší.

Článek

Podle původní verze incident začal v okamžiku, kdy řidiči vezoucí poutníky nezvládl řízení a vjel do okolního davu. Podle místních médií však došlo k tomu, že se poutníci pokusili porouchaný a převrácený vůz dostat na silnici, přičemž několik lidí podklouzlo a zůstalo pod vozem. Následná panika způsobila ušlapání desítek dalších.

Lidé se vraceli z hinduistického chrámu Sabarimala, který je umístěn v hustě zalesněné hornaté oblasti. Tam se každoročně koná dvouměsíční duchovní festival, který přitahuje milióny poutníků.

"Identifikovali jsme 102 obětí, záchranné práce jsou prakticky u konce," citovala agentura AP místního policejního důstojníka.

Podobné incidenty, při nichž dojde k ušlapání lidí, nejsou v Indii výjimečné. ČTK připomněla, že v září 2008 zahynulo v tlačenici před hinduistickým chrámem v severní Indii nejméně 145 lidí. V lednu 2005 bylo ušlapáno nejméně 265 hinduistických poutníků, včetně několika žen a dětí, poblíž chrámu v indickém svazovém státě Maháráštra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám