Hlavní obsah

Stovky migrantů přelezly vysoký plot do španělské enklávy, vyrábějí si speciální háky

– Madrid • Aktualizováno

Tři stovky běženců se v neděli pokusily překonat vysoký plot z Maroka do na území španělské enklávy Melilla. Povedlo se to asi dvěma stovkám. Plot je vysoký sedm metrů, lidé si na jeho přelezení vyrábějí speciální úchyty. Jeden člověk při akci zemřel, několik jich bylo zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stovky migrantů přelezly vysoký plot do španělské enklávyVideo: Reuters

 
Článek

Muž zemřel na infarkt navzdory snaze záchranářů ho oživit, stojí v prohlášení zastoupení španělské vlády v severoafrické enklávě.

Enklávu odděluje od marockého území vysoký plot, na některých místech obtočená ostnatým drátem. Lidé si vyrobili speciální úchyty z háku a kousku dřeva, které jim pomáhají se na druhou stranu dostat.

Migranti za sebou zanechávali trička potřísněná krví, dřevěné háky s úchyty a boty s hroty, které jim taktéž pomáhají lépe přelézt plot. Většinu migrantů přicházejících do Španělska podle UNHCR tvoří muži z Mali, Maroka a Guineje.

Foto: Mapy.cz

Poté, co Itálie pod novým ministrem vnitra Matteem Salvinim zpřísnila postup vůči přílivu nelegálních přistěhovalců, stalo se letos Španělsko pro migranty hlavní vstupní branou do Evropy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám