Hlavní obsah

Namibijská vláda odškodní oběti útoků hrochů a krokodýlů, aby pomohla ochraně přírody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Namibijská vláda poskytne finanční kompenzaci ve výši 100 tisíc namibijských dolarů (170 tisíc korun) rodinám lidí, které zabil krokodýl nebo hroch. Informoval o tom zpravodajský server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Hroši mohou být agresivní

Článek

Snahou je podle ministerstva životního prostředí vyřešit problémy, které vyvolaly střety lidí s divokými zvířaty a umožnit lepší ochranu přírody, uvedl server Africa News.

Předloni si v Namibii útoky divokých zvířat vyžádaly devět obětí na životech, loni takto zemřelo šest lidí. Letos si útoky krokodýlů vyžádaly už tři životy a jednoho člověka zabil hroch.

„Sto tisíc nezaplatíme lidem, které zabili krokodýlové a hroši, když plavali nebo se koupali v řece,“ řekl ministr životního prostředí Pohamba Shifeta.

Nemyjte se v řekách, vyzval ministr

Poznamenal však také, že v těchto případech se mohli útoku vyhnout a vyzval rodiče a kmenové vůdce, aby varovali děti, že se nemají koupat v řekách, kde může dojít k napadení.

Také vyzval lidi, kteří jsou závislí na vodách z řek, aby se přímo v řece nemyli a neprali ani na břehu prádlo. Místo toho si mají vodu jen nabrat a odnést domů.

Ministr nedávno spustil program na ochranu slonů a krokodýlů v oblasti Kavango. Podle něj ochrana přírody napomůže turistice.

Reklama

Výběr článků

Načítám