Hlavní obsah

Na luxusní zaoceánské lodi zaplatili milión, kvůli pirátům pluli 10 dní potmě a v tichosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měla to být pohodová plavba luxusní lodí Sea Princess ze Sydney do Dubaje. Z celkových 104 dní cesty však musela posádka téměř 2000 pasažérů obětovat celých 10 dní přípravám na potenciální napadení somálskými piráty. O nepříjemném zážitku informoval deník Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Sea PrincessVideo: Vision Cruise

 
Článek

Vystrašení cestující byli během plavby luxusní zaoceánskou lodí nuceni zhasnout světla a vypnout hudbu po dobu celých 10 dní z důvodu možného napadení piráty.

Většina pasažérů za plavbu zaplatila více než 50 tisíc amerických dolarů (přes milión korun). Jak se později ukázalo, součástí této ceny byl i zážitek, s kterým nepočítali. Projížděli totiž nebezpečnou oblastí, která je známá aktivitou somálských pirátů.

Loď byla zahalena temnotou

Mediální specialistka Carolyne Jasinski na australském serveru news.com.au uvedla, že výletní loď po dobu 10 dní míjela oblasti, ve kterých je riziko napadení pirátů vyšší. Jedná se o Indický oceán, Arabské moře, Adenský záliv a Suezský průplav. Během této doby byla podle ní loď zahalena temnotou.

Jasinski také napsala, že kapitán lodi Gennaro Arma se posádce omluvil za znepokojivé zprávy. Hrozba podle něj však byla reálná a loď na přepadení piráty musela být připravena.

Veškerá aktivita včetně živých vystoupení a nočních podniků byla náhle ukončena. Cestující byli povinni zatáhnout rolety a po setmění byla všechna světla zhasnuta. Cestující se rovněž museli vrátit zpět do svých pokojů, kde byli následně spočítáni.

Jednalo se o preventivní opatření

K přepadení naštěstí nedošlo, podle Carolyne Jasinski se však našlo pár jedinců, kteří si na omezení později stěžovali.

Mluvčí společnosti Princess Cruises Daily Mailu prozradil, že veškerá opatření proti možnému napadení piráty jsou vždy prováděna preventivně, a nikoliv jako reakce na konkrétní hrozbu. Počínání na palubě lodi Sea Princess podle něj bylo v pořádku.

Za posledních 12 let piráti přepadli šest výletních lodí. V březnu se dokonce zmocnili ropného tankeru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám