Hlavní obsah

Islamisté zaútočili na hotel v Mogadišu, pozabíjeli nejméně sedm lidí

Mogadišo
Aktualizováno

Ozbrojenci z islamistického radikálního hnutí Šabáb ve středu zaútočili na hotel v centru somálské metropole Mogadišu. Údaje o počtu obětí se zatím různí. Podle agentury AFP zemřelo nejméně sedm lidí, jiné zdroje hovoří o 13 obětech. Nejnověji agentura DPA s odvoláním na místní policii uvedla, že zemřelo nejméně 18 lidí a 35 dalších lidí bylo zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útok na hotel Dayah v Mogadišu zachytila kameraVideo: Reuters

 
Článek

„Nejméně 13 lidí, včetně policistů a civilistů, zemřelo při dvou explozích u hotelu. Desítka dalších byla zraněna,” řekl agentuře Reuters policejní důstojník Mohamed Ahmed. Dodal, že počet obětí může být ještě vyšší.

Foto: Farah Abdi Warsameh, ČTK/AP

Poničený hotel v Mogadišo

Ozbrojenci zaútočili na hotel Dayah, který leží nedaleko somálského parlamentu v centru města, ve středu ráno krátce před sedmou SEČ. Nejprve najeli s vozem s výbušninami do vchodu hotelu, poté skupinka ozbrojenců vtrhla do budovy.

Foto: Farah Abdi Warsameh, ČTK/AP

Zraněný muž na poblíž hotelu, kde zaútočili teroristé

Podle policejního důstojníka, jehož citovala agentura Reuters, byly v době útoku v hotelu desítky lidí, včetně zákonodárců nového parlamentu. Ten měl podle dřívějších informací v těchto dnech volit prezidenta. Prezidentské volby v zemi ale byly již několikrát odloženy.

Reklama

Výběr článků

Načítám