Hlavní obsah

Hamburger vynalezl Kim a žena nemá být hubená, řekla novináři dívka z KLDR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Dvacetiletá severokorejská studentka se v rozhovoru s francouzským fotografem Erice Lafforguem rozhovořila o pohledu na svět, který je dospívajícím v KLDR vštěpován. Tvrdí, že severokorejské ženy nikdy neotěhotní před svatbou nebo že hamburger v roce 2009 vynalezl Kim Čong-un. Na otázku, zda je vůdce KLDR přitažlivý, odpověděla, že je to nemravná otázka.

Foto: Profimedia.cz

Slečna Kim během přestávky na svačinu.

Článek

A jak by měla vypadat ideální žena? „Ženy by měly mít velké oči, vysoký nos, malou pusu, bílou kůži a neměly by být hubené,“ má podle listu The Daily Mail jasno studentka angličtiny, která se představila jako slečna Kim.

Severokorejské dívky podle ní nikdy neotěhotní před svatbou, s chlapci a muži prý dokonce ani netancují, protože se stydí. Na kole po Pchjongjangu zase nejezdí, protože by pak neměly hezké nohy. Západní móda ani hudba je nezajímá, protože mají svou a poslouchají také raději Mozarta, Bacha či Beethovena.

O Michaelu Jacksonovi slečna Kim podle svých slov sice slyšela, například Lady Gaga ale nezná. Nevěří na to, že iPady mohou sloužit k poslechu hudby, sledování filmů nebo vyřizování e-mailů, ani tomu, že lidé na Západě nosí roztrhané džíny. Když jí francouzský fotograf ukázal obrázek Mickey Mouse, odpověděla: „Je to jen myš. Je to čínské“.

Naopak věří, že se všem Severokorejcům dostává štědré a spravedlivé sociální i zdravotní péče a vzdělání. Věří v to i přesto, že se mohla s francouzským fotografem vůbec poprvé vydat za hranice Pchjongjangu a bídu severokorejského venkova alespoň z části spatřila na vlastní oči.

A jedna zajímavost závěrem: hamburgery - které jak tvrdí Kim, vynalezl vůdce v roce 2009 - jedí Severokorejky v igelitových rukavicích, aby si nezašpinily ruce.

Reklama

Výběr článků

Načítám