Hlavní obsah

V Dillí se nedá dýchat, uzavřeli všechny školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Indickou metropoli Dillí opět zahalil smog. Tamní úřady proto v neděli nařídily zavřít všechny školy a přerušit práci na veškerých stavbách. Jak informovala agentura AP, rovněž nechaly postříkat vodou silnice, aby prach nezhoršoval už tak zamořené ovzduší.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obyvatelé Dillí se dusí ve smogu, prodejci roušek mají žněVideo: Reuters

 
Článek

Po mimořádné schůzce vlády její představitel upřesnil, že školy budou zavřené nejméně tři dny a všechna staveniště nejméně pět dní. Nejméně deset dní bude také zastaven provoz uhelné elektrárny na okraji velkoměsta.

Foto: ČTK/AP

Dillí se dusí ve smogu

Patnáctimiliónové Dillí patří ke světovým metropolím s největším znečištěním ovzduší. V současnosti jsou zde hodnoty zamoření ovzduší pevnými částicemi 90krát vyšší, než je podle Světové zdravotnické organizace maximální hodnota znečištění, která je ještě pro zdraví bezpečná.

Situace se tedy nezlepšuje, již před týdnem dostali kvůli smogu obyvatelé Dillí doporučení, aby raději nevycházeli ven. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Řeka v Rusku zrudla kvůli úniku z továrny

Ruská řeka Daldykan, jež minulý týden u města Norilsk zrudla, změnila barvu kvůli úniku z nedaleké továrny na zpracování niklu, napsal v pondělí web BBC News....

Výběr článků

Načítám