Hlavní obsah

Tragédie v Indii, při požáru nemocnice zahynulo nejméně 23 lidí

– Bhuvanéšvar

Nejméně 23 lidí v úterý zahynulo při požáru v soukromé nemocnici na východě Indie. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na indické úřady. Nespecifikovaný počet lidí utrpěl při požáru podle indických médií zranění a řada dalších pacientů byla převezena do jiných nemocnic. Příčina požáru se vyšetřuje, místní hasiči mají podezření na elektrický zkrat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při požáru soukromé nemocnice v Indii zahynulo 23 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Požár zachvátil večer místního času nemocnici SUP ve městě Bhuvanéšvar, které je metropolí východoindického státu Urísa. Hořet začalo uvnitř sesterny na oddělení dialýzy a oheň se rozšířil mimo jiné na nedalekou jednotku intenzivní péče, kde bylo v tu dobu 11 lidí. Podle ministerstva zdravotnictví zahynulo v nemocnici, považované za jednu z nejkvalitnějších ve městě, nejméně 23 lidí.

List Times of India na svém webu informoval, že někteří lidé se před požárem pokoušeli uniknout skokem ze druhého patra. Většinu pacientů se však podařilo hasičům a záchranářům evakuovat bezpečně navzdory velké intenzitě požáru.

"Nebylo možné použít únikové schodiště, a tak jsme museli pacienty opatrně spouštět dolů přivázané za oblečení," popsal zásah mluvčí místních hasičů Binoj Bahíra. Na místě zasahovalo na 120 jeho kolegů a experti hasičů nyní vyšetřují příčinu požáru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám