Hlavní obsah

Výbuch kotle v bangladéšské balírně zabil 23 lidí a nejméně 70 jich popálil

Dháka
Aktualizováno

Nejméně 23 lidí přišlo o život při požáru vyvolaném výbuchem kotle v balírně v Bangladéši. Dalších 70 osob utrpělo zranění. Bilance obětí ale zřejmě není úplná, policie se obává, že uvnitř budovy zůstali uvěznění další lidé. Neštěstí se stalo asi 20 kilometrů severně od metropole Dháky.

Foto: Mohammad Ponir Hossain, Reuters

Výbuch kotle a následný požár v balírně nedaleko Dháky.

Článek

Zástupce požárníků uvedl, že oheň je už pod kontrolou, ale zatím není jasné, kolik lidí je uvnitř budovy. "Nevíme, zda jsou uvnitř lidé, ale pokud tam jsou, chceme je zachránit," řekl. Jeden ze zaměstnanců balírny řekl, že tam v době výbuchu ve čtyřpatrové budově pracovalo sto lidí.

Foto: Mohammad Ponir Hossain, Reuters

Snaha o uhašení požáru, který vypukl v balírně nedaleko Dháky, kde vybouchl kotel.

"Většina zraněných měla popáleniny. Ty v kritickém stavu jsme poslali do nemocnice v Dháce," řekl agentuře AFP lékař z tamější nemocnice Parvíz Mia.

Neštěstí tohoto druhu nejsou vinou nuzných a mnohdy nebezpečných pracovních podmínek v bangladéšských továrnách nijak vzácné. Jedna z největších katastrof v zemi se stala před třemi roky, kdy se v důsledku požáru zřítil osmipodlažní komplex na předměstí Dháky. Zahynulo při tom přes 1100 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám