Hlavní obsah

Indonésie zadržela radikály, plánovali raketový útok na Singapur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapur/Jakarta

Indonéská policie zadržela v pátek šest lidí, kteří jsou podezřelí z vazeb na Islámský stát a z přípravy raketového útoku na Singapur. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na úřady obou zemí. Zadržení jsou většinou dělníci ve věku mezi 19 až 46 lety.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indonéská protiteroristická jednotka prohledávala domy podezřelýchVideo: Reuters

 
Článek

Mluvčí indonéské policie Agus Rianto řekl, že šestice připravovala útok na Singapur s členem Islámského státu v Sýrii. „Rozumíme tomu tak, že plánovali útok na klíčové objekty, rušné oblasti a na policisty.“ Rianto ale přiznal, nemají žádné fyzické důkazy potvrzující raketový útok.

„Byli jsme si vědomi plánu podniknout útok raketami,“ dodal singapurský ministr vnitra K. Shanmugam.

Foto: Antara Foto, Reuters

Indonéská protiteroristická policie zasahuje na ostrově Batam

Podezřelí byli zadrženi na ostrově Batam, který je jen 15 kilometrů od Singapuru a patří mezi oblíbené víkendové destinace. Se Singapurem je spojen velkým množstvím trajektů.

Šest zadržených má zřejmě vazby na Indonésana Bahruna Naima, který bojuje v řadách IS v Sýrii, uvedla místní policie. Je přesvědčena, že Naim stál za lednovým atentátem v Jakartě, kde zemřelo osm lidí včetně čtyř útočníků.

Po zatčení Singapur zvýšil bezpečnostní opatření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám