Hlavní obsah

Vojenský soud v Egyptě omylem odsoudil čtyřletého na doživotí

Káhira

Egyptský vojenský soud minulý týden nedopatřením odsoudil na doživotí čtyřletého chlapce. Jak uvedl mluvčí soudu, příčinou byla podobnost jmen. Čtyřletého chlapce v nepřítomnosti soudili za vraždy. O případu informoval server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Soud v Egyptě. Ilustrační foto

Článek

Ahmad Mansúr Kurání Alí byl souzen namísto Ahmada Mansúra Kuráního Šarary, který je o dvanáct let starší. Soud jeho případ posuzoval společně se 115 dalšími ve spojitosti s protesty příznivců Muslimského bratrstva v guvernorátu Fajjúm před dvěma lety.

Nyní není jasné, co se bude se čtyřletým hochem dít, jeho obhájce už nicméně soudu dodal dokumenty prokazující, že hoch měl teprve rok, když měl spáchat činy, z nichž byl obviněn. Malého Ahmada odsoudili za čtyři vraždy, osm pokusů o vraždu a poškození státního majetku, aniž by ho soudce viděl.

Související téma

V Egyptě bylo od svržení Muslimského bratrstva a opětného nástupu armády k moci v roce 2013 popraveno více než tisíc lidí a má se za to, že 40 000 oponentů režimu - většinou příznivců Muslimského bratrstva - skončilo ve vězení. Na upírání práva na spravedlivý proces v Egyptě upozorňovala před dvěma lety také OSN.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám