Hlavní obsah

Český turista se v indických horách odpojil od skupiny a už se nevrátil

Dillí

Smrt českého turisty v horách na severu Indie potvrdilo ve středu české velvyslanectví v Dillí. Podle ambasády se s největší pravděpodobností jednalo o nehodu. Turista šel ve špatném počasí náročným terénem a zřítil se z výšky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čech vyrazil na trekingovou výpravu v severním státě Himáčalpradéš v předhůří Himálaje v rámci skupiny zahraničních turistů.

K incidentu došlo v neděli odpoledne. „Při výstupu na kopec se v polovině kvůli počasí a náročnosti terénu skupinka rozhodla, že se vrátí do hotelu. Český občan ale trval na tom, že bude pokračovat sám,” řekl velvyslanec Miloslav Stašek.

Když se Čech později ke svým kolegům v hotelu znovu nepřipojil, byl na místo vyslán záchranný tým. Ten v pondělí jeho tělo nalezl v lese. Přesnou příčinu smrti má nyní určit pitva. „Podle všech znaků, které tělo má, zřejmě došlo k pádu z výšky,” prohlásil velvyslanec. „Takže je to nehoda,” dodal.

Český zastupitelský úřad v Dillí uvedl, že oblast kolem městečka Kullu, kde turista zahynul, je zahraničními návštěvníky Indie hodně vyhledávaná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám