Hlavní obsah

Jeden z obviněných ze znásilnění Indky je nezletilý, hrozí mu tři roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Indický soud v pondělí potvrdil, že jednomu z šestice obviněných z hromadného znásilnění 23leté dívky v autobusu v Dillí, je jen 17 let. Stane proto před soudem pro nezletilé a nebude mu na rozdíl od spolupachatelů hrozit trest smrti, ale nanejvýš tři roky v nápravném zařízení, uvedla BBC.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Indický policista před budovou soudu v Dillí, ten ale šestého podezřelého soudit nebude.

Článek

O tom, že jeden z útočníků nedovršil 18 let, se spekulovalo od začátku vyšetřování, měl se proto podrobit testu DNA, který měl jeho věk potvrdit. Nakonec to prokázaly záznamy ze základní školy, kterou navštěvoval.

Soud zároveň odmítl požadavek, aby byly provedeny testy vzorků odebraných z kostí obviněného pro přesné určení jeho věku, napsala agentura AFP.

Podle přátel znásilněné, která později podlehla utrpěným zraněním, se však právě tento mladík choval nejbrutálněji. Dívku zneužíval i ve chvíli, kdy už byla v bezvědomí, a navrhl, aby ji vyhodili z autobusu. [celá zpráva]

Otec oběti uvedl, že trest smrti by měli dostat všichni, zejména pak nejmladší pachatel, i kdyby se k vůli tomu měly změnit zákony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám