Hlavní obsah

Tajfun Bopha zabil na Filipínách 620 lidí, může se vrátit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila

Počet obětí tajfunu Bopha, který v úterý zasáhl Filipíny, vzrostl v neděli na 620, uvedla BBC. Dalších osm set osob je nezvěstných. Jejich počet prudce narostl poté, co se nepodařilo navázat kontakt se třemi stovkami rybářů. Dalších 1600 lidí bylo zraněno. Tajfun, který zeslábl, ale opět hrozí, může zasáhnout ostrov Luzon.

Foto: Erik De Castro, Reuters

Záchranáři pátrají po obětech pod vyvrácenými palmami.

Článek

Nejvíce postižený je ostrov Mindanao, na který tajfun dorazil jako první. Zpustošil především provincie Compostela Valley a Davao Oriental. Podle humanitárních pracovníků jsou v oblasti místa, které byla zničena totálně.

Mluvčí Imogen Wallová zdůraznila, že navíc byla postižena velmi chudá zemědělská oblast. Lidé přišli i o úrodu a nemají jak získat prostředky na život.

Rybáři, kteří byli připsáni na seznam, pluli ke Sprattleyovým ostrovům, když je zasáhl tajfun. Je ale možné že našli útočiště na některém ostrově v oblasti, jen nemají spojení.

Reklama

Související témata:

Související články

Filipíny zasáhl tajfun, má několik obětí

Jih Filipín v úterý zasáhl tajfun Bopha. Podle úřadů si zatím vyžádal sedm oběti, uvedla CNN. Bouře s větry o rychlosti 175-210 km/h přerušila dodávky...

Výběr článků

Načítám