Hlavní obsah

Zraněná dvojčata z autobusu ztratila při nehodě babičku i malou sestřenici

Záhřeb

Dvojčata, která kvůli těžkým zraněním zůstávají po sobotní nehodě českého autobusu v Chorvatsku v záhřebské nemocnici, při havárii přišla o babičku a malou sestřenici. Server Večernji.hr napsal, že o tom ještě nevědí. Jedna z dívek je stále napojena na plicní ventilaci. V pondělí začínala dýchat sama a lékaři by ji od přístroje mohli v průběhu dne odpojit.

Foto: Cropix

Na leteckém záběru českého autobusu, který havaroval v Chorvatsku, je vidět, jak ničivý byl náraz.

Článek

Stav obou sester se zlepšuje, uvedli v pondělí lékaři. [celá zpráva]

Chorvatský server doplnil, že dívka, která je v lepším stavu, se zlobila na lékaře, že jí rozstříhali nové kalhoty.

Z nemocnice v chorvatském městě Gospič bude v úterý dopoledne odvezena další pacientka, řekla konzulka Jindra Malá. V gospičské nemocnici tak zůstanou už jen dvě české pacientky a dcera jedné z nich. Do Česka by se podle Malé mohly vrátit do konce týdne, jejich ošetřující lékaři ale zatím nedoporučují, aby cestovaly sanitkou, lepší by byl převoz letadlem.

Výpověď ženy z havarovaného autobusuVideo: Prima FTV

Stále ještě neskončila identifikace všech osmi obětí z havarovaného autobusu, který vezl české turisty na dovolenou na Makarskou riviéru. Lékaři ve městě Karlovac pokračují v rozpoznávání obětí, v čemž jim pomáhají fotografie, které do Chorvatska poslali příbuzní.

Příčina nehody se zkoumá

Rovněž v Karlovaci je vrak nabouraného autobusu. "Nařízeno je znalecké zkoumání vozidla a jeho technického stavu. Až dostaneme všechny výsledky, budeme moci teprve říci něco více k příčinám nehody," řekla portálu Večernji.hr státní zástupkyně Gordana Križaničová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nehoda českého autobusu v ChorvatskuVideo: Reuters

Autobus, kterým jelo celkem 51 lidí, havaroval v sobotu časně ráno na dálnici A1 ve středním Chorvatsku. Tamní média spekulovala o tom, že řidiče mohl přemoci mikrospánek.

Foto: ČTK

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám