Hlavní obsah

Známou art deco budovu v Liverpoolu poničil rozsáhlý požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liverpool

Rozsáhlý požár poničil v neděli večer známou liverpoolskou budovu zasilatelské a sázkařské firmy Littlewoods Pools, uvedla BBC. Panují obavy, že byla zničena střecha a horní patro jednoho křídla art deco budovy z roku 1938.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Známou art deco budovu v Liverpoolu zachvátil masivní požárVideo: AP

 
Článek

Hasiči ze stanice Merseyside uvedli, že požár, který dostali nahlášený v 19:52 (20:52 SELČ), si nevyžádal žádné zraněné a statika stavby je neporušená. Oheň zasáhl plochu 100 krát 200 metrů a byl označen za velký. Pod kontrolu ho hasiči dostali v 21:30. Museli však udělat velké otvory v dřevěných panelech, aby se dostali k plamenům v horních patrech. Také hasili budovu zevnitř.

Budova je prázdná od roku 2003. Před třemi měsíci ale bylo oznámeno, že ji bude nově využívat filmové studio Twickenham. Podle Adama Higginse ze stavební společnosti Capital & Centric vypukl požár pod střechou levého křídla budovy, jehož součástí je známá věž s hodinami. Je přesvědčen, že studio Twickenham bude stále schopné budovy začít využívat, jak se plánovalo, neboť zdi vypadají neporušeně.

Foto: Peter Byrne, ČTK/AP

hasiči hasí budovu Littlewoods v Liverpoolu

Budova byla dostavěna v roce 1938, ovšem jako sídlo zásilkového obchodu dlouho nesloužila. Na začátku druhé světové války se v ní skladovaly protiletadlové balóny vytvářející uzavírací krytí nad městem. Pak ale byla opět využívána k původnímu účelu.

Foto: Peter Byrne, ČTK/AP

Hasiči zasahují u věže budovy Littlewoods v Liverpoolu

Littlewoods, založená jako sázková kancelář před 95 lety, se postupně rozrůstala s tím, jak vsadila na zásilkový a pak i přímý prodej. V roce 1982 měla 22 000 zaměstnanců. Nástup internetu ale firmu donutil k uzavírání poboček a k fúzím. Původní firma skončila v roce 2004 a nyní působí jako Shop Direct s divizí Very.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám