Hlavní obsah

Ženy se kvůli dovozu plynu svlékly před kancléřem Scholzem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Před německým kancléřem Olafem Scholzem se v neděli svlékly dvě ženy, nápisem na hrudi žádaly zavedení embarga na dovoz ruského plynu. Sankce proti Rusku, včetně těch na omezení dovozu surovin, jsou součástí reakce Západu na napadení Ukrajiny Ruskem. K incidentu došlo během dne otevřených dveří v sídle německé vlády, informoval o něm server News in Germany.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Ochranka dívky ihned odvedla.

Článek

Scholz v zahradě kancléřství diskutoval s návštěvníky. Ženy ho požádaly o společnou fotografii, a když stál kancléř mezi nimi, tak se svlékly. Na situaci pohotově zareagovala ochranka a odvedla je.

Německo dosud nezavedlo embargo na dovoz ruského plynu a v zemi se vede debata, jak nahradit suroviny z Ruska před blížící se zimou. Zatímco ministr hospodářství za Zelené Robert Habeck dnes odmítl myšlenku prodloužení životnosti posledních tří německých jaderných elektráren, ministr financí Christian Lindner z liberálních svobodných demokratů (FDP) uvedl, že jaderné elektrárny jsou lepší než uhelné.

Foto: Michele Tantussi, Reuters

Dívky měly na těle nápis, který vyzýval k okamžitému zavedení embarga na dovoz ruského plynu.

Scholz v neděli během veřejné debaty připomněl různé snahy Berlína o nalezení alternativních zdrojů energie, včetně terminálu na zkapalněný zemní plyn, který by mohl být uveden do provozu na začátku roku 2023, píše AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám