Hlavní obsah

Žena z Wu-chanu s teplotou přelstila kontrolu na letišti. Dostala se do Evropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Čínská ambasáda v Paříži vypátrala ženu, která se na sociální síti WeChat chlubila, že dokázala přelstít kontrolu na letišti, která měřila teplotu. Sama měla teplotu zvýšenou a neprošla by, proto si vzala léky, které jí teplotu snížily, takže ji kontrola do letadla mířícího do Francie pustila. Pak zveřejnila fotografii, jak jí v michelinské restauraci v Lyonu.

Foto: Emily Wang, ČTK/AP

Měření lidí přilétajících z Wu-chanu na pekingském letišti.

Článek

„Těsně předtím, než jsem odlétala, jsem měla trochu horečku a kašel. Byla jsem vyděšená k smrti a rychle spolykala léky (proti horečce). Pořád jsem si měřila teplotu. Naštěstí jsem ji zvládla srazit a můj odlet proběhl v pohodě,“ uvedla žena na sociální síti.

Z Wu-chanu, který je epicentrem infekce koronavirem 2019-nCoV, odletěla ještě v době, kdy nebylo tamní letiště uzavřeno, ale už se na něm lidem měřila teplota.

Žena se chlubila, jak si ve Francii užívá. Po návštěvě pařížské kavárny EXKi Chaussée d’Antin uvedla: „Bonjour, Paris. Jako člověk z Wu-chanu jsem nemusela projít speciálním screeningem nebo testem.“

Ve Wu-chanu chybí zdravotnický materiál, nemocnice příliv pacientů nezvládají

Svět

„Nakonec jsem si mohla dát dobré jídlo. Cítila jsem se, jako bych hladověla dva dny. Když jsme v gurmánském městě, samozřejmě musíte jíst v michelinské restauraci,“ dodala ještě k návštěvě podniku v Lyonu.

Její příspěvek se rychle rozšířil a byl negativně komentován. Žena byla kritizována za své sobectví. Hodně lidí, zejména Číňanů v cizině, se kvůli případu obrátilo telefonicky a e-mailem na čínskou ambasádu v Paříži. Ta se s ženou spojila ve středu večer a vyzvala ji, aby vyhledala lékaře.

Nový koronavirus má 26 obětí, karanténa se rozšiřuje na 10 měst s 60 miliony lidí

Svět

Ve čtvrtek velvyslanectví uvedlo, že žena už nemá žádné příznaky nachlazení, její teplota je pod kontrolou a v tuto chvíli nepotřebuje žádné další vyšetření.

Zaměstnanci nemocnice v Dongxihu v oblasti Wu-chan přejí na videu vše dobré v novém lunárním roce. Při tom musejí být navlečeni v ochranných skafandrech.

Reklama

Výběr článků

Načítám