Hlavní obsah

Zeman se setkal s královnou Alžbětou II., na audienci vzal i dceru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Britská královna Alžběta II. v pátek v Buckinghamském paláci v Londýně přijala českého prezidenta Miloše Zemana. Audience se zúčastnila také Zemanova choť Ivana a dcera Kateřina. Ta v Británii studuje, připomněl Zeman.

Zeman se setkal s královnou Alžbětou II.Video: Novinky

 
Článek

Zeman po audienci uvedl, že s královnou Alžbětou II. hovořil o českých občanech v Británii, aby mohli po britském odchodu z EU v zemi dál studovat a pracovat. Jednání Londýna s EU o brexitu mají začít v pondělí. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou a dcerou Kateřinou u britské královny Alžběty II.

Zemanovi podle hradního mluvčího darovali britské panovnici brož s českými granáty a hedvábný šátek s motivem díla Václava Hollara.

Královna českého prezidenta přijala poté, co navštívila oběti a záchranáře pomáhající po požáru domu Grenfell Tower v západní části britské metropole. [celá zpráva]

Foto: ČTK/AP

Prezidenta Miloše Zemana s manželkou Ivanou a dcerou Kateřinou přijala v Buckinghamském paláci britská královna Ažlběta II.

Zeman potom v pátek odpoledne v Londýně vyznamenal československé válečné veterány žijící v Británii a předal diplom o jmenování do generálské hodnosti dalšímu veteránovi Miroslavu Antonínu Liškutínovi.

Prezident rovněž položil věnec u památníku Bitvy o Británii, v níž českoslovenští piloti i pozemní letecký personál sehráli významnou roli, a setkal se s britským ministrem zahraničí Borisem Johnsonem. Chtěl s ním také hovořit o případu českého občana Zdeňka M. zabitého loni v září v Londýně. Soud útočníka osvobodil a česká diplomacie jeho verdikt kritizuje.

Foto: Twitter Jiří Ovčáček, ČTK

Prezident Miloš Zeman s britským ministrem zahraničí Borisem Johnsonem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám