Hlavní obsah

Zápletka jako z Ramba. V Německu nahání muže s lukem, který sám odzbrojil čtyři policisty

Jako scéna z akčního filmu Rambo vypadá policejní operace v okolí města Oppenau na jihozápadě Německa. Stovky policistů tam hledají 31letého Yvese Rausche, který čtyřem policistům sebral služební zbraně a následně zmizel. Police pročesává lesní terén, do akce jsou zapojeni psovodi či vrtulník s termokamerou. Vzdušný prostor nad městem je uzavřený a policie varuje obyvatele, aby „zůstali doma a nebrali stopaře“.

Foto: Policie Offenburg

Policie pátrá po Yvesovi Rauschovi.

Článek

Incident se odehrál v neděli poblíž města Oppenau. Yvese Rausche kontrolovali čtyři policisté v jeho chatrči. Nikdo netušil, že je muž ozbrojený, uvádí se ve zprávě policistů, kterou má k dispozici deník Bild. Zpočátku byl podle nich muž vstřícný a bezproblémový. „Náhle a zcela nečekaně vytáhl zbraň,“ píše se ve zprávě policistů. „Situace nás zaskočila a neměli jsme šanci reagovat,“ uvádějí policisté. Vysvětlují tím, proč je jeden muž dokázal bez větších problémů odzbrojit.

„Možná to vypadá trapně, ale z mého pohledu to bylo velmi racionální vzhledem k dané situaci. Nebylo by odpovědné riskovat smrt kolegy,“ komentoval situaci Rafael Behr, profesor z policejní akademie v Hamburku.

Muž s lukem a šípy odzbrojil v Německu policisty. Nikdo neví, jak to dokázal

Evropa

Rausch, který byl vyzbrojen pistolí, nožem, lukem a šípy, utekl do přilehlého lesa, který zřejmě dobře zná. Přestože byla do pátrání nasazena i speciální jednotka, bylo uzavřeno několik silnic, v terénu jsou stovky policistů a je nasazen vrtulník s termokamerou, po muži jako by se slehla zem. „Podezřelého z trestného činu jsme ještě nenašli,“ řekl v pondělí policejní mluvčí Yannik Hilger.

Bývalý soused popisuje Rausche jako člověka, který do loňského roku bydlel v bytě a pracoval, i když prý měl vždy zvláštní zaměstnání. Pak několik měsíců neplatil nájem a skončil jako bezdomovec. V minulosti měl oplétačky s policií kvůli porušování zákona o zbraních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám