Hlavní obsah

Za šikanování běženců dostal šéf azylového domu v Německu podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S podmínkou v délce jeden rok a tři měsíce a pokutou ve výši 1200 eur (31 tisíc korun) odešel v úterý od soudu v Siegenu v Severním Porýní-Vestfálsku bývalý vedoucí azylového domu v Burbachu, napsal server týdeníku Focus. Muž se zodpovídal z ponižování a šikany běženců, kteří tam byli ubytovaní. Nízký trest mu soudce vyměřil kvůli tomu, že se obviněný ke všem 33 případům doznal.

Foto: Profimedia.cz

Soud v Siegenu v Severním Porýní-Vestfálsku s obžalovanými v případu azylového domu v Burbachu

Článek

V procesu bylo obžalováno kolem tří desítek lidí. Byli obviněni z toho, že migranty zavírali na „problémové pokoje“, když se provinili například tím, že se opili nebo že kouřili. Zavřeni byli dokonce i několik dnů, opustit pokoj mohli pouze tehdy, když potřebovali na toaletu nebo se šli najíst.

Foto: Profimedia.cz

Lidi nutili lehnout si na matraci zašpiněnou zvratky.

Státní zastupitelství napočítalo celkem 54 trestných činů, jimiž se měli zaměstnanci ubytovny v letech 2013 až 2014 provinit vůči běžencům.

Foto: Profimedia.cz

Jeden ze strážců stál s nohou na krku na spoutaném běženci.

Případ se „provalil“ před čtyřmi lety, když se na veřejnost dostala videa a fotografie, na nichž jsou zachyceni zaměstnanci domova, jak nutí uprchlíky, aby si lehli na matrace špinavé od zvratek, nebo jak jeden ze strážců stojí s nohou na krku spoutaného běžence.

Proces s dalšími obžalovanými bude pokračovat minimálně do května.

Reklama

Výběr článků

Načítám