Hlavní obsah

Vyšetřování lednového útoku na politika AfD bylo zastaveno

Berlín

Brémská prokuratura zastavila vyšetřování lednového útoku na poslance a šéfa regionální odbočky strany Alternativa pro Německo (AfD) v Brémách Franka Magnitze. Nepodařilo se identifikovat podezřelého, řekl v pondělí podle agentury DPA mluvčí úřadu Frank Passade.

Foto: Koláž Novinky.cz s použitím Michael Kappeler, ČTK/AP a Twitter

Poslanec AfD Frank Magnitz .

Článek

Magnitz, kterému je 67 let, byl napaden 7. ledna. AfD uváděla, že byl zmlácen tyčí.  [celá zpráva]

Na záznamu, který o několik dnů později policie zveřejnila, bylo vidět, jak ho z odstupu několika metrů sleduje trojice mužů, kteří se částečně maskují. V průchodu pak jeden z nich na oběť skočil a zezadu ji udeřil loktem do hlavy. Politik spadl na zem a uhodil se. Policie vyloučila útok tyčí, zranění vznikla při pádu na zem.

Přestože vyšetřovatelé podle Passadeho získali na 200 tipů a indicií, skutek se objasnit nepodařilo. Poslanec AfD byl po útoku dva dny ošetřován v nemocnici.

Spolkový kriminální úřad (BKA) ve své publikaci z konce července toto přepadení připsal levicovým radikálům, kteří jsou známí trestnými činy páchanými proti politickým oponentům.

I když úřady uvedly, že incident byl levicově politicky motivovaným činem, záhy ujistily, že vyšetřování se vedlo „všemi směry“.

Reklama

Výběr článků

Načítám