Hlavní obsah

Vídeňský soud osvobodil Čecha obžalovaného ze znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeňský zemský soud v pátek zprostil viny 34letého českého občana, který byl obžalován kvůli pokusu o znásilnění krajanky. Informovala o tom agentura APA. Soudní senát zprošťující verdikt vydal zejména kvůli tomu, že měl pochybnosti o pravdivosti výpovědi údajné oběti, uvedl jeho předseda Philipp Krasa.

Foto: akg / viennaslide / Harald A. Jahn, Profimedia.cz

Vídeňský zemský soud v pátek zprostil viny 34letého českého občana.

Článek

Čech byl v červnu zatčen poté, co jej vyšetřovatelé jako možného pachatele identifikovali na základě analýzy DNA.

Pokus o znásilnění nahlásila Češka na policii v květnu 2016. Vypověděla tehdy, že ji v parku poblíž Prátru přepadli tři muži a chtěli ji znásilnit. Ona se jim však dokázala ubránit a utekla.

Jeden z mužů ji při potyčce poškrábal na krku a právě DNA získaná z tohoto zranění nakonec vedla k zatčení českého občana, který figuroval v policejní databázi kvůli svému předchozímu odsouzení za krádež.

Muž trval na nevině

Češka se u soudu jako svědkyně neobjevila, protože rakouské úřady s ní nedokázaly navázat kontakt.

Policie při vyšetřování dospěla k závěru, že čin se zřejmě nestal tak, jak jej Češka popisovala. Přepadení ani podezřelé nezaznamenaly ani kamery v parku, kde k pokusu o znásilnění údajně došlo.

Muž před soudem trval na nevině a uvedl, že údajnou oběť osobně znal a přátelil se s ní. Žena při vyšetřování ve výpovědi tvrdila, že ji přepadli tři muži arabského vzhledu, jejichž popis zatčenému Čechovi vůbec neodpovídal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám