Hlavní obsah

Ve Frankfurtu našli bombu z války, evakuovali 25 tisíc lidí

Ve Frankfurtu nad Mohanem ve středu bagristé narazili na nevybuchlou leteckou pumu z 2. světové války. V obytné oblasti městské části Nordend bylo kvůli nálezu evakuováno na 25 000 lidí a také jedna nemocnice, vyplývá z informací agentury DPA. Bomba má být kontrolovaně roztříštěna.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hasiči odpoledne vyzvali všechny lidi, aby okamžitě opustili své domovy. Podle dostupných informací jde o půltunovou bombu, kterou kolem poledne našli stavební dělníci. V 700metrovém evakuačním okruhu leží i nemocnice.

Bomba má být na místě řízeně odstřelena. Nekontrolovaná detonace by v obydlené části města způsobila rozsáhlé škody na budovách a znamenala by velké nebezpečí pro lidské životy, napsala DPA.

Před řízenou likvidací pumy si specialisté na odstraňování munice vyžádali navezení zeminy 70 nákladními automobily na vytvoření ochranné bariéry kolem bomby. Na ni má být připevněno 4,5 kilogramu trhaviny.

Evakuační centrum bylo zřízeno na frankfurtském zimním stadionu. Pro lidi, kteří musí být kvůli koronaviru v karanténě, město zajistilo zvláštní ubytovací kapacitu.

Reklama

Výběr článků

Načítám