Hlavní obsah

V ubytovně pro bezdomovce v Polsku uhořelo 22 lidí

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varvšava
Aktualizováno

V polském Kamienu Pomorském v noci na neděli z dosud neznámých příčin vzplála ubytovna pro lidi bez domova. Požár si vyžádal 22 mrtvých a přes dvacet zraněných, uvedla agentura AFP.

Článek

Server Gazeta Wyborza uvedl, že požár, který vznikl krátce po půlnoci, je už uhašen. Na místě však po deváté hodině ranní zůstávalo 21 hasičských jednotek. Mezi zraněnými je i jedno dítě. Jedna osoba je ve vážném stavu, uvedl mluvčí hasičů Paweł Frątczak.

V ubytovně bylo registrováno 77 lidí. Některé evakuovali záchranáři, jiným se ven podařilo dostat vlastními silami, přičemž skákali i z oken a způsobili si přitom obraženiny.

Není ještě jasné, zda je počet obětí konečný, spáleniště teprve prohledají experti. Do místa tragédie zamířil i premiér Donald Tusk.

Největší požáry obytných budov v Evropě za posledních pět let
45 mrtvých - 9. prosince 2006 - Hořelo v léčebném ústavu pro drogově závislé v jihozápadní části Moskvy.
26 mrtvých - 23. února 2007 - Požár vypukl v domově důchodců ve městě Alsunga v lotyšském okrese Kuldiga.
24 mrtvých - 15. dubna 2005 - Oběťmi požáru v hotelu Paris-Opéra v centru francouzské metropole se stali cizinci; přes 50 osob bylo zraněno.
18 mrtvých - 13. dubna 2009 - Požár vypukl v ubytovně pro bezdomovce v městečku Kamień Pomorski na severozápadě Polska; 20 lidí utrpělo zranění.
17 mrtvých - 26. srpna 2005 - Hořelo v sedmipatrovém domě na jihovýchodě Paříže, který obývali převážně afričtí přistěhovalci; dalších 30 osob utrpělo zranění.
16 mrtvých - 4. září 2005 - Krutou daň si vyžádaly plameny v osmnáctipatrovém domu na pařížském předměstí L'Hay-les-Roses.
14 mrtvých - 31. ledna 2004 - Požár vypukl v domově důchodců ve skotském Uddingstonu nedaleko Glasgow.
11 mrtvých - 8. února 2008 - Večerní požár v domově důchodců v západorakouském městě Egg si vyžádal také šest zraněných.
9 mrtvých - 3. února 2008 - Hořelo v obytném domě v německém Ludwigshafenu, který obývali převážně příslušníci turecké menšiny; zraněno bylo na šest desítek lidí.
zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám