Hlavní obsah

V Tatrách zachraňovali 99letého turistu

Bratislava

Slovenská Horská záchranná služba poskytla tento týden pomoc staršímu turistovi, kterého našli zraněného na turistickém chodníku z Popradského plesa. Záchranáři se nestačili divit, když zjistili, že turistovi je 99 let.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Při pádu si způsobil tržnou ránu na tváři a další povrchové zranění. „Záchranáři mu poskytli neodkladnou zdravotní péči a pomocí nosidel a terénního vozidla ho transportovali do Starého Smokovce, kde ho odevzdali posádce sanitního vozu na převoz do nemocnice,“ uvedli horští záchranáři na sociální síti. Po ošetření v nemocnici byl propuštěný.

Osudná chyba horolezce v Tatrách. Měl pod sebou 200 metrů a odjistil se

Evropa

Deník Nový čas zjistil, že se jednalo o Karola Mikuláše z Prievidze, který se aktivně zúčastnil Slovenského národního povstání a dlouhá léta pracoval v dolech. Ve středu se rozhodl absolvovat túru ze Štrbského plesa na Popradské pleso.

Těsně před Popradským plesem zakopl, ztratil rovnováhu a upadl. „Pán měl zraněnou hlavu po pádu na kamenném chodníku. Ošetřili jsme ho a když uvedl rok narození 1922, nechtěli jsme věřit,“ řekl listu horský záchranář Juraj Janko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám