Hlavní obsah

V Severním Irsku zadrželi Slováka. Před pěti lety měl zavraždit českou podnikatelku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Severním Irsku byl ve středu zadržen Slovák Marek P., který měl společně se svým komplicem Ľubomírem B. v roce 2015 zavraždit českou podnikatelku. Ve čtvrtek o tom informovala slovenská policie na sociální síti.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Marek P. a Ľubomír B. měli podnikatelku unést a zavraždit. Tělo zavražděné ženy se dosud nenašlo. Ľubomír B. se mezitím dostal do vězení za jiný trestní čin. Marek P. byl na útěku. Slovensko na něj vydalo evropský zatykač.

Podle původních informací se měl zdržovat v Irsku, ale zdejší policie zjistila, že se přesunul do Severního Irska. „Dne 22. dubna 2020 byl ve městě Armagh lokalizovaný pohyb Marka P. a ve večerních hodinách byl zadržený příslušníky severoirské policie. Poté byl eskortovaný do vydávací vazby v Belfastu,“ uvedla slovenská policie.

Podnikatelku viděli její spolupracovníci naposledy v polovině července 2015 při odchodu ze zaměstnání. Domů už nedorazila a nepodala o sobě žádnou zprávu. Její mobilní telefon byl naposledy lokalizován v okolí Jihlavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám