Hlavní obsah

V Římě byl ubodán karabiník, podezřelí jsou dva američtí studenti

Italské policii se podařilo zadržet dva muže, které podezírá z vraždy karabiníka. Ten byl v pátek ubodán v Římě. Podezřelými jsou dva američtí studenti, uvedla agentura Reuters. Podle informací portálu Daily Beast se oba Američané k činu doznali.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pětatřicetiletý karabiník byl ubodán v pátek v Římě, když chtěl zadržet dva lidi podezřelé z krádeže tašky. Další policista byl během incidentu zraněn. V sobotu policie oznámila, že kvůli vraždě zadržela dva studenty ze San Franciska ve věku 18 a 19 let.

Podle Daily Beast si chtěli koupit kokain, později se ale ukázalo, že je to jen aspirin. K dealerovi, který byl spolupracovníkem policie, se vrátili, vzali mu batoh, aby ho přinutili vrátit peníze. Na místo předání ale dorazil také karabiník, který do případu zasáhl, dvojice ho ale několikrát bodla. Těžkým zraněním v nemocnici podlehl.

Případ vyvolal velký zájem italských médií, protože příslušníci policie či četnických sborů jsou oběťmi vražd výjimečně. Čin odsoudili politici. Média navíc odkazovala na spekulace, že za vraždou stojí Severoafričané, což se ale nepotvrdilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám