Hlavní obsah

Záběry z dronu: V Polsku se po výbuchu plynu zřítil dům, z trosek vytahují mrtvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava
Aktualizováno

V třípodlažním domě v obci Szczyrk na jihu Polska ve středu večer vybuchl plyn a budova se zřítila. Zemřelo nejméně šest lidí, po dalších pátrají záchranáři v troskách. Mezi mrtvými jsou čtyři dospělí a dvě děti, napsala agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výbuch plynu v PolskuVideo: AP

 
Článek

„Třípodlažní budova je kompletně zničená, hoří. Tři okolní budovy jsou poničeny,“ popsal po výbuchu agentuře AP škody velitel hasičů Jacek Kleszczewski. Hasiči mají oheň pod kontrolou.

Mluvčí hasičů Patrycja Pokrzywová řekla televizi TVN 24, že v domě žily dvě rodiny, dohromady devět lidí. Jedna osoba byla v okamžiku exploze mimo domov a následně informovala, že v domě mohlo být osm lidí.

„Musíme prohledávat trosky ručně, těžkou techniku nemůžeme použít,“ řekl Jaroslaw Wieczorek, slezský vojvoda.

Ziemowit Podolski z polské plynárenské společnosti uvedl, že příčinou neštěstí bylo podle nepřímých důkazů pravděpodobně poškození plynového potrubí, ne však toho, které přivádělo plyn do budovy.

„Byl to plynovod zásobující prakticky celou západní část Szczyrku,“ uvedl s tím, že dodávka plynu do oblasti byla přerušena.

K poškození došlo nejspíš při stavebních pracích. Plyn se následně hromadil v domě, až dosáhl koncentrace, při které k výbuchu stačila jiskra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám