Hlavní obsah

V Paříži se našel opasek s výbušninami. Je stejný, jako použili teroristé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Na jižním předměstí Paříže Montrouge byl v pondělí nalezen opasek s výbušninami. Je stejný, jako použili teroristé při útocích předminulý pátek. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Francouzská policie poblíž místa, kde byl opasek nalezen.

Článek

Na opasku nebyl rozbuška, ale výbušniny byly stejné, jako teroristé už jednou ve městě použili. Opasek našel uklízeč na ulici v hromadě odpadků.

Je možné, že jej nechal na místě ležet Salah Abdeslam, útočník, po němž policie usilovně pátrá. Z místa podle záznamů telefonoval.

Při útocích v klubu Bataclan, několika restauracích a před sportovním stadiónem zemřelo před deseti dny 130 lidí. Nejtragičtější byl útok v Bataclanu, kde útočníci použili střelné zbraně.

Výbušné opasky použili teroristé před fotbalovým stadiónem, kde se právě hrálo utkání mezi Francií a Německem. Na stadión se jim dostat nepodařilo a někteří z nich se odpálili na místech, kde nebyli žádní lidé. Proč tak učinili, není úplně jasné. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám