Hlavní obsah

V Nizozemsku zemřely při požáru dvě malé děti. Podle sousedů šlo o Čechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterodam

Dvě děti ve věku pěti a šesti let zahynuly v sobotu ráno při požáru rodinného domu ve městě Emmen na severovýchodě Nizozemska. Rodiče dětí, kteří podle informací od jejich sousedů pocházejí z Česka, utrpěli zranění. Ta je však neohrožují na životě, napsal tamní list De Telegraaf.

Foto: Profimedia.cz

Hasiči v Nizozemsku. Ilustrační snímek

Článek

„Děti neměly nejmenší šanci,” řekl listu soused postižené rodiny Jan Jeuring, který na místo neštěstí dorazil jako první. Před osmou hodinou ranní se chystal do práce, když uslyšel volání o pomoc.

Matka měla mluvit o hořícím stromku

Manželům, kteří v domě žili se svými dvěma dětmi, se podařilo dostat ven. Jeuring míní, že se ale oheň rozšířil příliš rychle na to, aby bylo možné zachránit i děti. „Když slyšíte matku, jak křičí, že jsou její děti uvnitř, pronikne to až do morku kostí,” poznamenal.

Příčinu neštěstí vyšetřovatelé zatím oficiálně neoznámili, podle Jeuringa ale žena hovořila o „vánočním stromku v plamenech”.

Dle Jeuringovy manželky Claudie neměla rodina v místě svého bydliště mnoho známých. „Zřejmě kvůli jazykové bariéře. Pocházejí z Česka a nemluví dobře nizozemsky,” dodala s tím, že přišli o vše.

Vyjádřila nicméně naději, že pro ně někdo vyhlásí internetovou sbírku. Požár nepřežil podle nizozemských novin i pes postižené rodiny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám