Hlavní obsah

V Německu vykolejil vlak, když najel na bankomat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duisburg

Nákladní vlak u německého Duisburgu vykolejil, když najel ve čtvrtek ve 2.30 ráno na bankomat. Bizarní železniční nehodu u obce Dinslaken zavinili zřejmě zloději, kteří bankomat odcizili, uvedla policie. Obešla se bez zranění.

Foto: Novinky

Článek

Bankomat položili neznámí pachatelé na koleje u vjezdu do stanice. Patrně se tímto způsobem chtěli dostat k penězům uvnitř.

Po nárazu nákladní vlak vykolejil, ale strojvůdce i dva jeho pomocníci vyvázli bez zranění, uvedl podle agentury DPA mluvčí policie.

Lokomotiva přitom byla značně poškozena.

Po nárazu se z bankomatu skutečně vysypaly peníze, které byly rozházené okolo trati. Nikdo je však nepřišel sebrat, a tak policie po pachatelích dál pátrá. Odkud pocházel bankomat, mluvčí Uwe Eßelborn neuvedl, stejně jako to, kolik v něm bylo peněz.

Nehoda přerušila provoz na trati mezi Oberhausenem a Weselem. Nejely nejen příměstské vlaky na lince RE 5 mezi Koblencí a Wesselem, ale ani expresy mezi Amsterdamem a Frankfurtem nad Mohanem.

V 8.30 se částečně podařilo obnovit provoz ve stanici Dinslaken. Mohly jí projíždět mezinárodní expresy i spoje na linkách RE19 a RB35, ovšem rychlostí pouhých pět kilometrů za hodinu, sdělila mluvčí společnosti Abellio Rail NRW Anamarie Preussová. Protože průjezdná byla jen jedna kolej, linka RE5 stále není v provozu. Zatím se ještě nepodařilo odstranit následky nehody.

Reklama

Výběr článků

Načítám