Hlavní obsah

V Německu očkoval falešný lékař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rosenheimu

V očkovacím centru v bavorském Rosenheimu působil čtvrt roku falešný lékař. Za jednu směnu inkasoval zhruba 1000 eur (asi 26 tisíc korun). Místní úřady se dušují, že nikoho z 1300 lidí, se kterými imunizaci konzultoval, nenaočkoval. Vyšetřovatelé nicméně zjistili, že působil i v Karlsfeldu, kde se pustil i do očkování. Hrozí mu 15 let vězení.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Muž, kterému je 49 let a pochází z Ottobrunnu na předměstí Mnichova, dokázal při přijímacích pohovorech provozovatele středisek přesvědčit, že má lékařský diplom, což ale nebyla pravda. "Vycházíme z toho, že doklady o svém vzdělání padělal," uvedla policie.

Nikdo si nestěžoval

V Rosenheimu, kde pracoval od ledna do konce března, podle vyjádření úřadů poskytoval konzultace a dohlížel na očkované, kteří po vakcíně ve středisku odpočívali. K očkovacím látkám se ale dostal v Karlsfeldu, kde podle policie preparát vpíchl asi 50 lidem. Policie uvedla, že nikdo z očkovaných si nestěžoval na jiné zdravotní problémy než klasické příznaky po vakcinaci.

Letečtí pasažéři neváhají používat falšované testy

Zahraniční

Muž je nicméně vedle falšování dokladů podezřelý i z ublížení na zdraví, neboť vykonával činnost bez příslušného odborného vzdělání. Policie nyní zjišťuje, zda nepracoval i v dalších očkovacích střediscích. Deník Bild napsal, že falešný lékař vedl rovněž poradnu pro pacienty s psychickými problémy.

Reklama

Výběr článků

Načítám