Hlavní obsah

V Německu napadl labrador šestiletého chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončila v sobotu pozdě odpoledne hra několika dětí ve městě Lünen ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, napsala agentura DPA. Během doby, kdy si děti hrály na schovávanou, prošel kolem 21letý muž, který venčil dva labradory. Psi byli sice na vodítku, ale jeden se muži vytrhl a zaútočil na šestiletého chlapce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dítěti pes nejprve potrhal bundu, poté ho povalil na zem a nakonec se mu zakousl do břicha. Chlapec skončil s těžkým zraněním v nemocnici.

Mladík venčící zvířata po incidentu z místa i se psy utekl. Policie ho později zadržela.

Případy, kdy psi útočí a své oběti buď těžce zraní, nebo připraví o život, se v poslední době v Německu zvýšily. Po útoku psa zemřel v dubnu v lázeňském městečku Bad König ve spolkové zemi Hesensko sedmiměsíční chlapec.

Jen o pár dnů dříve zabil v severoněmeckém Hannoveru 4. dubna stafordšírský teriér 52letou ženu a jejího 27letého syna. Žena byla upoutána na invalidní vozík.

V únoru v berlínské čtvrti Hellersdorf zaútočil na tříletou dívku pes, který patřil známému matky dítěte. Pes ji pokousal v obličeji a způsobil těžké zranění. O několik dnů dříve napadl v Hellersdorfu dvě ženy bulteriér. Obě s těžkými zraněními skončily v nemocnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám