Hlavní obsah

V Německu havaroval autobus s českými turisty

Novinky, coe
Aktualizováno

V Německu havaroval autobus s 36 českými turisty vracejícími se z Itálie do České republiky. Policie v sobotu odpoledne upřesnila, že zranění utrpělo 14 lidí, z nich čtyři jsou těžce zraněni. Dřívější bilance byla deset zraněných. Zájezd organizovala cestovní kancelář Čedok. Podle konzulky v Mnichově mohl nehodu zapříčinit mikrospánek řidiče.

Foto: mittelbayerische.de

Nehoda autobusu v Německu

Článek

Těžké zranění podle policie utrpěly dvě ženy ve věku 21 a 47 let a dva muži ve věku 48 a 52 let.

Nehoda se stala v sobotu ráno v dolnobavorském okrese Kelheim jižně od Řezna. Původní informace hovořily o 39 cestujících, později policie počet upřesnila na 36. Rovněž rozsah a závažnost zranění policie upravila.

Řidič vyvázl nezraněn. Generální konzulka v Mnichově Kristina Larischová Českému rozhlasu Radiožurnálu řekla že příčinou nehody mohl být jeho mikrospánek. "Řidič sjel z dálnice v pravotočivé zatáčce a autobus se převrátil na bok," uvedla. "Díky spolupráci bavorsko-českého centra v oblasti policejních zásahů byly přivolány i naše policejní síly a dostaly také tlumočníka,“ doplnila Larischová.

Zranění byli převezeni do nemocnic.

Cestovní kancelář Čedok, která zájezd organizovala, nehodu potvrdila s tím, že zranění cestujících jsou vesměs lehká. Podle jejích informací v autobuse cestovalo 34 turistů. Lidé, kteří nehodu přečkali bez zranění, nyní čekají na blízké hasičské stanici na náhradní autobus, který je převeze do Česka.

České ministerstvo zahraničí na Twitteru uvedlo, že je připraveno turistům poskytnout pomoc.

Zatím není jasné, jak k nehodě došlo. Rozhlas s odkazem na policii uvedl, že účastníkem nehody nebylo žádné další vozidlo. Při sjezdu z dálnice A93 na silnici B15 se podle policejního mluvčího začal vůz kymácet a poté se převrátil.

U Berlína se převrátil autobus, 19 zraněných

Evropa

Autobus mířil z Itálie do Prahy. Silnice B15 byla dvě hodiny uzavřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám