Hlavní obsah

V kyperském jezeře hledají další oběti sériového vraha

Kyperští vyšetřovatelé hledají v uměle vzniklém jezeře, které vzniklo po zaplavení někdejšího dolu na chalkopyrit, kufry s těly dvou ze sedmi přiznaných obětí sériového vraha. Pětatřicetiletý voják se k vraždám sedmi cizinek a dětí některých z nich přiznal minulý týden, napsala agentura AP. Vyšetřovatelé se domnívají, že ženy a dívky zabil v rozpětí 30 měsíců, jeho motiv zatím není jasný.

Foto: Stefanos Kouratzis, Reuters

Jezero, kde policie pátrá po obětech sériového vraha.

Článek

Do prohledávání dna jezera, v němž je viditelnost jen několik centimetrů, byla zapojena robotická kamera, řekl agentuře šéf hasičů Marcos Trangolas. Úřady nehodlají od průzkumu dna ustoupit, dokud se nenajdou zbylé kufry. V nadcházejících dnech bude k mapování dna nasazen sonar.

Foto: Staff, Reuters

Hledaní v jezeře znesnadňuje špatná viditelnost ve vodě.

Zřejmě první kyperský sériový vrah přiznal, že těla tří ze svých obětí - patrně jedné Rumunky s dcerou a ženy z Filipín - dal do kufrů a hodil je do jezera. V neděli byl z jezera vyzdvižen kufr s pozůstatky dospělé ženy zatížený kusem betonu. Dosud našli vyšetřovatelé čtyři těla. Identifikovali jednu z obětí - osmatřicetiletou Filipínku Mary Rose Tiburciovou, jejíž pozůstatky byly nalezeny v zaplavené šachtě téhož dolu.

Policie se o nálezu jejího těla dozvěděla 14. dubna a k podezřelému vojákovi ji dovedly zprávy, které si s Tiburciovou, s níž půl roku udržoval vztah, vyměnil na internetu. Několik dní nato vyšetřovatelé našli v jiné šachtě další tělo. Později podezřelý dovedl policisty ke studni u vojenské střelnice, kam shodil další ze svých obětí.

Při zatýkání se voják neúspěšně pokusil spolknout telefonní SIM kartu. Nejprve hovořil o dvou vraždách, ale později se přiznal k sedmi. Čtyři z jeho obětí pocházely z Filipín, dvě z Rumunska a o další vyšetřovatelé soudí, že byla z Nepálu. Zavraždil patrně i šestiletou dceru identifikované Filipínky. Její tělo se hledá ve vodní nádrži 12 kilometrů západně od zatopeného dolu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám