Hlavní obsah

V Anglii identifikují 11 obětí po pádu historické stíhačky na rušnou silnici

Novinky, bok
Aktualizováno

U jihoanglického letoviska Brighton v neděli pokračuje vyšetřování tragické nehody, ke které došlo při sobotní letecké show. Při zřícení historického stroje Hawker Hunter na nedalekou komunikaci zemřelo několik lidí, vyšetřovatelé identifikovali první z obětí. Počet mrtvých stoupl ze sedmi na jedenáct.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při letecké show v Anglii se na rušnou dálnici zřítilo letadloVideo: Reuters

 
Článek

Historický stroj z roku 1950 po nevydařené otočce ztratil pravděpodobně rychlost a spadl přímo doprostřed dálnice, kde v tu dobu na semaforech stálo několik vozidel. [celá zpráva]

Z lidí, kteří zemřeli bezprostředně na místě, se zatím záchranným složkám podařilo identifikovat tři z nich. Pilot jako zázrakem neštěstí přežil.

Jedním by měl být čtyřiadvacetiletý sportovní instruktor a osobní trenér Matt Jones, který se ve svém voze BMW zrovna vracel z práce a na jehož vůz přímo stroj dopadl. „Jsme zdrceni, že zrovna on se stal jednou z obětí,” uvedla pro Daily Mail jeho sestra Becky.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

Záchranáři na anglické silnici, kam se v sobotu zřítilo letadlo

Dalšími dvěma potvrzenými obětmi mají být fotbalisté, třiadvacetiletý brankář Matt Grimstone a stejně starý záložník Jacob Schilt, kteří jeli na fotbalový zápas. „Bylo mu jen 23 let, nemůžeme tomu uvěřit. Pořád doufáme, že to není pravda a že každou chvíli projde dveřmi,” uvedla pro média zdrcená rodina Grimstoneových. Další možnou obětí je i řidič luxusní limuzíny, který jel pro svatebčany, uvádí server. Jeho totožnost ale zatím nebyla potvrzena.

Podle vyjádření záchranných složek mohl být počet obětí daleko vyšší. Letoun se totiž před dopadem stačil ještě vyhnout delší koloně vozů, které čekaly na nedaleké křižovatce a ve které se nacházel v osudnou dobu i linkový autobus plný lidí.

Letadlo se při letecké show na jihu Anglie zřítilo na rušnou dálnici

I tak může ale počet zemřelých ještě narůst, několik lidí ze 14 zraněných je totiž ve vážném nebo kritickém stavu v nemocnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám