Hlavní obsah

Úvěrového podvodníka z Domažlicka dopadla slovenská policie

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská policie zatkla v Bratislavě organizátora rozsáhlých úvěrových podvodů Martina Bakeše z Domažlicka. Šestačtyřicetiletý bývalý zaměstnanec Komerční banky se skrýval v zahraničí před nástupem do výkonu trestu. Za podvody si má odsedět sedm let. Letos v lednu na něj soud vydal evropský zatykač.

Článek

“Hledaného muže zadrželi slovenští kolegové v pátek na dálničním obchvatu v Bratislavě. Zásah byl pro něho tak překvapivý, že se nijak nebránil a okamžitě se ke svým skutkům i identitě přiznal,“ řekla mluvčí policie Pavla Kopecká. Podle ní se Bakeš ukrýval také v Rakousku a Německu.

„Zatím nemáme potvrzené, že by se trestné činnosti dopustil i v uvedených zemích,“ dodala Kopecká s tím, že v současné době rozhoduje slovenská justice o uvalení vydávací vazby a následně bude posuzovat, kdy uvedeného muže vydá do České republiky.

Bakeš se měl podle trestního spisu dopustit desítek případů, kdy lidem podvodně opatřoval půjčky a bral za to od nich tučné provize. V žádostech o poskytnutí úvěru uváděl zkreslené a nepravdivé údaje tak, aby jeho klienti půjčku bezproblémově dostali.

Trestnou činnost páchal po celé republice. Soud v Tachově ho loni v lednu poslal na čtyři roky do vězení, o několik měsíců později mu Krajský soud v Hradci Králové vyměřil souhrnný trest sedm let. „U tohoto muže bylo jen v našem kraji vedeno pět trestních spisů,“ řekl mluvčí královéhradeckého krajského soudu Aleš Korejtko.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám