Hlavní obsah

Útočník z Münsteru chodil na psychiatrii, doma měl AK 47

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie vnikla násilím do bytu Jense R., který v Münsteru najel do lidí a dva zabil. Našla dělobuchy a nefunkční střelnou zbraň AK 47. Jens R. byl už nějakou dobu v péči psychiatra. Policie se snaží zjistit, zda měl kontakty na pravicové extremisty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vyšetřovatelé prohledávají byt pachateleVideo: Reuters

 
Článek

Podle státního zástupce Martina Botzenhardta stále není jasné, co bylo za činem německého podivína s psychickými problémy. „Vyšetřování se vede velmi důrazně do všech směrů,” uvedl.

Designer Jens R. nebyl znám jako extremista. V minulosti se už pokusil o sebevraždu.

V jeho dodávce našli policisté dráty, dělobuchy, poplašnou pistoli a zbraň, kterou se pachatel sám zastřelil. Jens R. mluvil v e-mailech o sebevraždě „ve velkém stylu”. Spekuluje se, že na sebe prostě chtěl jen upozornit. Islamistické motivy úřady vyloučily.

Foto: Marius Becker, ČTK/AP

Pachatelova dodávka na místě činu

Foto: Friso Gensch, ČTK/AP

Lidé v Münsteru zapalují svíčky.

Policie vnikla za použití výbušniny také do jeho bytu a našla dělobuchy a nefunkční AK 47. „Vyžádali jsme si policisty z celého Severního Porýní-Vestfálska, abychom mohli provést všechny opatření k vyšetření toho strašlivého činu,” řekl policejní ředitel Martin Fischer.

Policie identifikovala oběti sobotního útoku jako 51letou ženu z Lüneburgu a 65letého muže z Borkenu. Zraněných bylo více než dvacet, někteří bojují o život v nemocnicích. Stovky lidí jim přišly na výzvu darovat krev, zdravotníci snahu ocenili, ale mnoho jich museli odmítat.

Anketa

Jste pro zpřísnění podmínek pro držení zbraní?
Ano
29,5 %
Ne, není třeba nic měnit
22,6 %
Ne, podmínky by měli naopak uvolnit
47,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3775 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám