Hlavní obsah

Únosci Britovi kvůli nesplacenému dluhu uřízli ucho a pět prstů

Novinky, coe

Během několika dní, kdy skupina britských gangsterů v Portugalsku unesla svého krajana kvůli dluhu 10 tisíc liber (272 tisíc Kč) a držela jej v zajetí, byl šestadvacetiletý muž krutě mučen. Jeho únosci mu uřezali ucho, dva prsty na rukou a tři na nohou. Muž utrpěl navíc zlomeniny obou nohou. Přes těžká zranění se mu podařilo utéci a byl nalezen v pondělí. Ve středu o tom informoval Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Lisabonská policie. Ilustrační foto

Článek

James Ross byl držen v domě v portugalském Algarve gangem Britů a v pondělí se mu přes vážná zranění způsobená mučením podařilo utéci. Muž, který jel náhodou kolem, si jej všiml silně krvácejícího u silnice v Alfontes. „

Vrávoral ke mně, prosil mě, ať se zastavím, mával rukama ve vzduchu. Neměl levé ucho a na jeho levé ruce chyběly dva prsty. Na jedné noze mu chyběl také prst a na druhé další dva. Měl také poraněnou nohu,“ uvedl Carlos Pereira.

Podle něj mu zraněný Ross řekl, že byl účastníkem dopravní nehody. „Byl velmi bledý. Řekl jen: ‚prosím, prosím, telefon.‘ Naložil jsem ho do své dodávky, zavezl jej na náměstí a zavolal policii,“ řekl Pereira.

Podle deníku Correio da Manha dlužil Ross Britovi Johnu McLeanovi 10 tisíc liber za dodávku marihuany. Pátého října jej nalákali do Algarve, když mu měl McLean sdělit, že pokud pro něj bude pracovat na farmě, která drogu produkuje, dluh mu odpustí.

Výhrůžky smrtí

Krátce poté, co Ross přistál na letišti ve Faro, jej však unesli. O dva dny později únosci zavolali jeho ženě Donně a řekli jí, že její manžel je držen v kleci v lese, je v bezvědomí, má polámané nohy, ruce, kotníky a žebra. Následovalo oznámení, že pokud zavolá policii, její muž bude popraven.

Britská policie však telefonní hovor monitorovala, upozornila své portugalské kolegy a celý čtyřčlenný gang včetně McLeana byl o víkendu zadržen. V té době se pracovalo s domněnkou, že Ross byl dávno zavražděn a probíhalo pátrání po jeho těle.

Když se Ross později objevil, policisté zjistili, že byl držen v domě v Boliqueime. Zadržení muži jsou ve věku od 20 do 50 let a všichni byli v minulosti trestně stíháni. Detektivové se domnívají, že Ross odmítne spolupráci, protože jemu i jeho rodině někdo vyhrožuje smrtí. Jeho dům v Manchesteru v srpnu navštívili muži ozbrojení noži a požadovali vyplacení dluhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám