Hlavní obsah

Umrzlý italský bezdomovec měl dům v Kalábrii, dvě auta a na účtě 2,5 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Pětasedmdesátiletý italský bezdomovec, který minulý týden umrzl na milánském železničním nádraží, měl na účtu přes 100 tisíc eur (2,59 milionu korun). Dostával i slušnou měsíční penzi, informoval deník Corriere della Sera.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Umberto Quintino Diaco odešel v 17 letech z rodné Kalábrie do Mnichova. Čím si v Německu vydělával na živobytí, není zcela jasné. V době smrti měl každopádně na kontě nastřádáno přes 100 tisíc eur (přes 2,5 milionu Kč) a dalších 19 tisíc eur (493 tisíc korun) měl v akciích a cenných papírech. Z Mnichova mu navíc chodila měsíční penze ve výši 750 eur (necelých 19 500 korun). Ukázalo se také, že v Kalábrii vlastnil dům a dvě dodávky, za něž řádně platil pojištění.

Když byl nalezen mrtev na svém podomácku vyrobeném lůžku z prostěradel a kartonu na nádraží Porta Garibaldi v Miláně, měl u sebe v hotovosti 1235 eur (32 tisíc korun).

Pohřešovaný přes 50 let

Po odchodu z domova žil Diaco „jako duch” a kontakt s rodinou odmítal. „Pochopila jsem, že si sám vybral takový život, ale nikdy jsme ho nepřestali hledat,” řekla listu jeho sestra. V evidenci pohřešovaných byl 55 let.

Deník píše, že majetek zemřelého byl objeven ve schránce katolické charity Caritas, která byla údajně jedinou organizací, které důvěřoval. Dobrovolníci z charity se mu pokoušeli pomoci, podle nich ale trpěl těžkou psychickou poruchou.

„Nikdy nežádal peníze a ani si nevzal jídlo. Několikrát za ním přišla sociálka, ale pokaždé jakoukoliv pomoc odmítl. Jeho smrti je nám líto,” uvedla organizace Caristas.

Reklama

Výběr článků

Načítám