Hlavní obsah

Ukrajinský radikál Muzyčko se zabil sám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Vysoký představitel ukrajinského ultrapravicového nacionalistického Pravého sektoru Oleksandr Muzyčko se zastřelil sám, oznámilo v pátek ukrajinské ministerstvo vnitra. Možnost, že se radikál zabil sám, uváděla policie od prvního okamžiku.

Foto: Liveleak

Oleksandr Muzyčko

Článek

Muzyčko zemřel 25. března 2014 při policejní akci ve městě Rovno. Když se ho policie pokusila dopadnout, vyskočil z místní kavárny. Po policii vypálil a jednoho z příslušníků zásahové jednotky zasáhl do helmy. [celá zpráva]

„Když mu hrozilo, že bude dopaden, zabil se,“ uvádí vnitro na základě vyšetřování. Podle něj se Muzyčko dvakrát střelil, když se mu policisté pokoušeli nasadit pouta. První kulka ho jen škrábla na kůži, avšak druhá trefila srdce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zabila předáka ukrajinského ultranacionalistického hnutí MuzyčkaVideo: Reuters

Pravý sektor se k vyšetřování zatím nevyjádřil, ale po smrti Muzyčka tvrdil, že radikál byl zavražděn. Pravý sektor také požadoval demisi ministra vnitra Arsena Avalova, který údajně likvidaci Muzyčka nařídil. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muzyčko na záběru ze 14. března 2014Video: Reuters

I Muzyčko před svou smrtí říkal, že po něm jdou a chtějí ho zabít.

Podle policie byl však zapleten do kriminálních činů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám