Hlavní obsah

Taxikář nechtěně vypil čistý kokain, myslel, že je to rum

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Před soudem v londýnském Croydonu stanul padesátiletý Martin Newman. Je obviněn z obchodu s drogami a zabití 63letého taxikáře Lascella Malcolma. Ten vypil čistý kokain v domnění, že se jedná o běžný rum, a zemřel. V lihovině však byla rozpuštěna pašovaná čistá droga a smrt by způsobilo i usrknutí. Informoval o tom v pondělí britský list The Independent.

Článek

Malcolmovi dala láhev loni v květnu jeho známá Antoinette Corlisová za to, že ji svezl domů a odmítal, aby platila. Corlisová se právě vrátila z dovolené z karibského ostrova Svatá Lucie a rum dostala od Michaela Lawrence, který ho převážel pro jeho známého jménem Martin Newman. Newman byl také jediný, kdo věděl, že v láhvi je ve skutečnosti 246 gramů čistého kokainu rozpuštěného v alkoholu a že jedna lžička tekutiny by způsobila smrt.

Newman dal Lawrencovi dvě láhve s tím, že si je u něj vyzvedne po přistání v Británii. Newmana však zadržela celní správa a Lawrence na něj čekal marně. Jednu láhev si proto nechal a druhou, než přestoupil na letadlo domů do Švýcarska, daroval Corlisové.

Taxikář Malcolm si v noci doma otevřel pivo guinness a přihnul si i z darované láhve. Ve čtyři hodiny ráno volal na pohotovost s tím, že nemůže chodit, bolí ho hlava a má pocit, že umírá. Přijali ho do nemocnice, ale později zase propustili. O chvíli nato dostal infarkt a zemřel.

Na spojitost s karibským rumem přišli dva jeho známí, když se v domě zesnulého chtěli napít nějaké lihoviny. Její podivná chuť je donutila doušky nepolknout, přesto je museli hospitalizovat kvůli nevolnosti.

Tvrdil, že vyšetřuje obchod s kokainem

Jakmile policie začala vyšetřovat Newmanovy aktivity s kokainem, zjistila, že k převozu falešných lahví s alkoholem přesvědčil ještě další dva turisty. Newman byl zatčen počátkem loňského června a obvinění odmítá s tím, že jsou vykonstruovaná. Naopak byl prý sám žádán, aby alkohol převezl.

Žalobce Oliver Glasgow u soudu uvedl, že se Newman při svých pravidelných cestách na Svatou Lucii vydával za imigračního úředníka, přičemž dokonce uváděl, že vyšetřuje pašování kokainu v tekutině.

Soud s ním potrvá ještě dva týdny.

Reklama

Výběr článků

Načítám