Hlavní obsah

Syrský klan v Německu chtěl skalpovat a zabít nápadníka dcery

Jedenáct mužů a dvě ženy z jedné syrské rodiny stojí před zemským soudem v německém Essenu. Jsou obžalováni z těžkého ublížení na zdraví, pokusu o skalpování a vraždu přítele dívky, která z rodiny pochází, napsal server heute.at. Syřané se hájí slovy o snaze hájit čest rodiny, protože mladík prý poškodil její pověst.

Foto: Profimedia.cz

Zemský soud v Essenu (ilustrační foto)

Článek

Příběh začal před čtyřmi lety v Sýrii. Dívku jménem Sina rodina podle tamějších pravidel provdala. Tehdy jí bylo čerstvých 16 let, jejím manželem se stal bratranec matky Dlovan B. Tehdy mu bylo 25 let a podle manželské smlouvy zaplatil rodině dívky 2500 dolarů (57 500 korun) a věnoval nějaké zlato, popsal server Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Rodina i se Sinou vzápětí ze Sýrie utekla, odešel také Dlovan B. Všichni zakotvili v Německu. Sina s Dlovanem tam ale žili odděleně. Dívka začala chodit do školy, kde poznala Mohammada A., který také pocházel ze Sýrie.

Jejich vztah ale rodinu rozčílil, především Sininu matku a tetu. Klan se proto rozhodl obnovit rodinnou čest tím, že mladíka zavraždí, napsal server heute.at. V noci na 31. května loňského roku přepadlo Mohammada před jeho bytem osm mužů. Mlátili ho dřevěnými palicemi a holemi. Obžaloba hovoří o tom, že mladík utržil přes 70 úderů. Muži mu chtěli uříznout ucho a skalpovat ho, než ho zabijí. Smrt měla být pro mladíka co nejtrýznivější, napsal server Frankfurter Allgemeine Zeitung. Tři muži krvavou vendetu natáčeli na mobilní telefony.

Mohammada zachránil náhodný kolemjdoucí. Ten zavolal policii a záchranku. S těžkými zraněními břicha, jater, střev a také hlavy, kde byl částečně skalpován, skončil Mohammad v nemocnici. Tam se podrobil okamžité operaci.

Když se po zákroku probral, jeho první dotaz směřoval na přítelkyni Sinu, píše server heute.at. Ta se s ním ale už nechce vidět. „Nenávidím ho. Kvůli němu se to všechno stalo a moji rodiče jsou nyní ve vězení,“ řekla.

Reklama

Výběr článků

Načítám