Hlavní obsah

Stav postřeleného Čecha na Slovensku zůstává vážný

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Stav 33letého občana České republiky, kterého při svém řádění u Bratislavy zranil šílený střelec, je nadále velmi vážný. „Je udržován v umělém spánku,“ řekla ve středu Právu mluvčí bratislavské Univerzitní nemocnice Rút Geržová. Stav ostatních zraněných po pondělní střelbě v bratislavské Devínské Nové Vsi se zlepšuje.

Článek

Víta z Ostravska zasáhl střelec do pánevní části a ztratil hodně krve. „V pondělí se podrobil osmihodinové operaci,“ upřesnila mluvčí.

V bratislavských nemocnicích je hospitalizováno celkem šest lidí, které zranil 48letý Ľubomír Harman. Dva těžce zraněné už probrali z umělého spánku a jejich stav se zlepšil. Jeden z nich utrpěl zásah do plic a do klíční kosti. Zasahující policista utrpěl zranění hlavy, když mu kulka prošla ústní dutinou. „Jeho zdravotní stav se rovněž zlepšuje,“ uvedla Geržová.

Harman, který byl členem střeleckého klubu, postřílel sedm lidí. V jednom z bytů vystřílel samopalem romskou rodinu, pak vyšel na ulici a střílel po všem, co se hnulo. Na bratislavském sídlišti řádil asi půl hodiny, než byl zasažen kulkou policisty. Následně se střelil samopalem do hlavy.

O motivu jeho činu se nadále jen spekuluje. Pravděpodobně se jednalo o sousedské spory, které se rozhodl Harman řešit tímto drastickým způsobem. Bydlel v garsonce naproti bytu romské rodiny, kterou zavraždil. Jako sportovní střelec vlastnil legálně samopal a dalších pět zbraní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám