Hlavní obsah

Španělská policie zatkla pět Čechů kvůli pašování drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID
Aktualizováno

Španělská Civilní garda zadržela v několika provinciích země 31 členů dvou mezinárodních skupin organizujících obchod s drogami. Civilní garda u nich při domovních prohlídkách zajistila pistole, pušku, přes šest tun hašiše, kilogram kokainu a domácí elektrické přístroje pocházející z několika loupeží. Pět ze zatčených jsou Češi.

Článek

České velvyslanectví v Madridu sdělilo, že zatím nemá k případu bližší podrobnosti.

V obou skupinách provozujících obchod s drogami je prý kromě Čechů 16 Španělů, tři Poláci, dva Ukrajinci, dva Francouzi, Chorvat, Rus a Kolumbijec. Obviněni jsou z ohrožení veřejného zdraví, z obchodu s drogami, z loupeží, z korupce a z nelegálního držení zbraní.

Civilní garda při domovních prohlídkách zajistila pistole, pušku, přes šest tun hašiše, kilogram kokainu a domácí elektrické přístroje pocházející z několika loupeží.

Operace začala v únoru, kdy Civilní garda začala sledovat některé osoby pašující hašiš. Postupně bylo zjištěno, že jde o dvě skupiny organizující obchod s hašišem. Soud na zadržené uvalil vazbu.

Reklama

Výběr článků

Načítám