Hlavní obsah

Španělská policie zabavila tunu „černého kokainu“

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělským policistům se při zátahu proti pašerákům drog podařilo zabavit bezmála tunu kokainu, který byl zamaskován za dřevěné uhlí.

Foto: Juan Carlos Ulate, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Už začátkem loňského roku si španělské úřady ve spolupráci s portugalskou policií vzaly do hledáčku podezřelou společnost, která dovážela z Latinské Ameriky do Evropy zboží nesouvisející s její obchodní činností. Policisté tak přišli na stopu dobře známému pašerákovi z Baskicka, který před časem strávil bezmála rok ve vězení v Bolívii.

Sledování pak policisty zavedlo do přístavního skladu na první pohled plného pytlů s dřevěným uhlím – testy ovšem ukázaly, že třicet (862 kg) z více než tisíce pytlů uhlí obsahovaly „černý kokain“.

„Mexické a kolumbijské kartely používaly k zamaskování drog složitý chemický proces,“ oznámila španělská policie. „Droga nebyla skoro rozpoznatelná, protože se tvarem i barvou podobala uhlí. Odstranily navíc i typický pach kokainu, takže ho nemohli vystopovat ani policejní psi,“ dodala podle listu The Guardian.

Reklama

Výběr článků

Načítám