Hlavní obsah

Slovensko v pátek otevře všechny hraniční přechody

– Bratislava

Slovenská republika otevře v pátek všechny hraniční přechody, které uzavřela v pondělí. Ve čtvrtek o tom informovala mluvčí policejního prezidia Denisa Bárdyová.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Provizorně uzavřený česko-slovenský hraniční přechod Brumov-Bylnice/Horné Srnie.

Článek

„Na základě usnesení vlády a rozhodnutí ministra vnitra budou na všech hraničních přechodech odstraněny překážky,“ potvrdila agentuře TASR Bárdyová.

Na všech větších hraničních přechodech bude trvalá kontrola, kterou bude zabezpečovat policie společně s armádou, příslušníky finanční správy a sboru vězeňské a justiční stráže.

Na menších přechodech budou kontroly namátkové. Policisté budou vykonávat kontroly karanténních povinností při vstupu na území Slovenska.

Slovensko po dni zmatků mění pravidla pro příjezd do země

Evropa

Ke vstupu na území Slovenska je potřebná aplikace eHranica a potvrzení o očkování. Za očkovaného se považuje osoba už po první dávce vakcíny. „Policie kontroluje digitální covid pasy pomocí mobilních čteček,“ dodala Bárdyová.

Bez očkování hrozí po příjezdu na Slovensko karanténa, kterou je možné ukončit nejdříve pátý den po negativním PCR testu.

Po pondělním uzavření třicítky menších hraničních přechodů protestovali proti tomuto nařízení místní občané. Na několika místech se pokusili odstranit betonové zátarasy.

Reklama

Výběr článků

Načítám