Hlavní obsah

Slovenská policie zadržela atentátníka z košického bufetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Košice

Slovenská policie na Silvestra zadržela muže, který minulou středu před restaurací McDonald´s v Košicích nastražil a odpálil bombu. V úterý to oznámil ministr vnitra Daniel Lipšič.

Článek

Policisté v bytě pachatele našli předměty, které nasvědčují, že připravoval i další útoky, možná i sebevražedný. Při sestrojování bomby, kterou dva dny před koncem roku nastražil do odpadkového koše před rychlým občerstvením na kraji košického centra, udělal podle Lipšiče chybu, a proto byly následky výbuchu menší, než by se dalo očekávat. [celá zpráva]

I když byl prostor před restaurací monitorovaný, policistům se pachatele ze záznamu nepodařilo poznat, protože měl na hlavě kapuci. Na stopu je přivedla až e-mailová komunikace mezi tímto mužem a obchodníkem, který mu prodal časový spínač použitý při sestrojování bomby.

Zadržený dvaatřicetiletý muž, který je v současnosti nezaměstnaný, byl už v minulosti odsouzen za loupež, soud mu nařídil i ochrannou psychiatrickou léčbu. Za nynější trestný čin mu hrozí čtyři až deset let vězení, informovala slovenská média.

Reklama

Výběr článků

Načítám